Elmia-messuilla puheenaiheeksi nousi komponenttipula ja materiaalien hinnat

Tarkmet osallistui Elmia-messuille, joka järjestettiin nelipäiväisenä Ruotsissa Jönköpingissä 9.–12.11. Tarkmet oli mukana Viexpon osastolla yhdessä muiden suomalaisten yritysten kanssa.

– Oli mukavaa päästä messuille ja nähdä ihmisiä, sillä emme ole osallistuneet messuille kahteen vuoteen. Messuilla käyminen avaa silmiä. Tekee hyvää päästä pois tutuista ympyröistä ja saada uusia ajatuksia, joita voisi hyödyntää omassa toiminnassa. Kyllä ihmisten tapaaminen antaa virtaa tekemiseen, Tarkmetin toimitusjohtaja Ari Kärjenmäki kertoo.

Positiivinen, mutta odottava tunnelma

Ari ja Niko Kärjenmäki matkustivat Jönköpingiin Viexpon järjestämällä lennolla Kruunupyy/Kokkolan kentältä muiden suomalaisten yritysten kanssa. Messut sujuivat mainiosti, joskin koronaturvallisuuden huomioiminen oli erilaista Ruotsissa.

Tarkmetin tavoitteena messuilla oli etsiä yhteistyökumppaneita niin ruotsalaisista kuin suomalaisista yrityksistäkin. Messuilla syntyi mielenkiintoisia keskusteluja.

– Eniten puhutti komponenttipula ja materiaalien saatavuus. Messuilla tuli selkeästi esille, että ongelma on sama maailmanlaajuisesti. Tunnelma on nyt positiivinen, mutta odottava. Komponenttipulasta halutaan eroon ja yritykset toivovat materiaalin hintojen laskua.

Komponenttipula näkyy myös Tarkmetilla. Lue lisää aiheesta tästä.

Hyvä yhteishenki suomalaisten yritysten kesken

Kärjemäen mukaan Elmiassa oli tänä vuonna vähemmän näytteilleasettajia kuin edellisinä vuosina. Verkostoituminen toimi kuitenkin hyvin ja yhteishenki suomalaisten yritysten kesken oli loistava.

– Jokainen haluaa nyt pyrkiä siihen, että entinen elämä saadaan takaisin edes jossain määrin. Ihmiset olivat selvästi ilahtuneita toistensa näkemisestä.