Tasonostimet

Tasonostimet

MKH:n S-sarjan tasonostimet ovat nopein ratkaisu siirtää tasapintaisia ja magnetisoivia kappaleita konepajaolosuhteissa. Ne kiinnittyvät ja irtoavat automaattisesti, ja niiden turvallinen toiminta perustuu akun varaukseen eli verkkovirtaa ei tarvita. Akun kapasiteetti on mitoitettu työpäivän pituiseksi. Magneettinostimella on vuoden takuu.

Hallintalaitteet

Magneettinostimen automaattinen irrotus- ja kiinnitystekniikka toimii nostosilmukkaan liitetyn mikrokytkimen avulla. Nostinta voi käyttää myös manuaalisesti (kiinni, irti).

Akun varaustila näytetään LED-valodiodeilla noston ja latauksen aikana. Alijännitehälytys on toteutettu summerilla ja valomerkillä. Nostin ei kytkeydy, mikäli varaustila on liian matala. Merkkiäänet ilmoittavat automaattitoiminnon ja magneettivirran aktivoitumisesta. Ohjausyksikkö tarkkailee akkujen tilaa eikä ylilatauksen vaaraa ole.

Minimiaineisvahvuus

Kappaleiden ainesvahvuus tulee olla vähintään 5 mm, joka on raja pitävän magneettikentän muodostumiselle. Ohessa oleva taulukko demonstroi teräksen ainesvahvuuden vaikutusta akkumagneetin pitokykyyn. Myös nostettavan levyn jouston aiheuttama ilmarako vaikuttaa nostokykyyn. Alla oleva kuvaaja on voimassa materiaalilla, S 235 (SFS EN).

S-sarjan magneettinostimet:

Tekniset ominaisuudet/ MALLI S44 (2t)
Nostokyky kg2000
Pohjaosan mitat (pituus x lev. mm)240 x 440
Käyttöikä h (aktivoituna 50% ajasta)8
Paino kg95