S2000-akkumagneettinostin

S2000-akkumagneettinostin – Uuden sukupolven nostin

Uutta teknologiaa edustava S2000-akkumagneettinostin takaa turvallisen nostotapahtuman. Pitkäikäset litiumakut, nopea latausaika ja 2000 kg nostokyky tekevät S2000-nostimesta välttämättömän apuvälineen metalliteollisuuteen.

Tarkmet on kehittänyt S2000-akkumagneettinostimen, jonka ansiosta nostaminen ei enää perustu arvioihin, vaan matematiikkaan. Älykäs nostin ohjaa käyttäjäänsä, minkä ansioista nostotapahtumista tulee turvallisia.

 

Ainutlaatuisten teknisten ratkaisujen ansiosta nostin osaa mitata, kuinka paljon magneetti pystyy turvallisesti nostamaan ja paljonko nostettava kappale painaa. Tartuntavoima riippuu kappaleen painosta, mutta myös muun muassa ainevahvuudesta, materiaalista ja pinnalla olevista epäpuhtauksista. Tarkmetin akkumagneettinostin laskee magneetin tartuntavoiman edellä lueteltujen seikkojen perusteella ja hälyttää käyttäjälle, jos nostokyky ylittyy, jos nostettava kappale ei ole kunnolla kiinni tai jos nostaminen ei muusta syystä ole turvallista. Nostin toimii sisäisen voima-anturinsa ansiosta myös vaakana.

S2000 akkumagneettinostin

Ominaisuudet:

 

 • Laskee magneetin tartuntakyvyn
 • Hälyttää, jos nostokyky ylittyy
 • Hälyttää, jos kappale ei ole kunnolla kiinni
 • Hälyttää, jos nostaminen ei muusta syystä ole turvallista (esim. heilunta, kallistus)
 • Toimii myös vaakana
 • Täyttää konedirektiivin ja siihen liittyvät standardit
 • Paikkaa inhimillisiä erehdyksiä
 • Vähentää työtapaturmia
 • Poistaa jäännösmagnetismin
 • Käyttö voidaan automatisoida osaksi tuotantolinjaa
 • Useita nostimia voi yhdistää toisiinsa

Akkumagneettinostimella voidaan tehdä nostoja, jotka ovat perinteisesti olleet magneettinostimilla poissuljettuja – nostin poistaa kappaleesta jäännösmagnetismin kokonaan, jolloin nostettava kappale ei kerää epäpuhtauksia. Kun nostin yhdistetään robottiin, nostamisesta saadaan täysin automatisoitua. Nostimia voidaan myös yhdistää toisiinsa nostopuomiratkaisuksi. Nostopuomiratkaisu kasvattaa nostokapasiteettia ja auttaa jakamaan nostopisteitä isoa kappaletta nostettaessa.

 

Akkumagneettinostin ilmoittaa käyttäjälle, kun se pitää lähettää huoltoon. Nostin tallentaa mahdolliset vikatilanteet omaan lokiinsa, josta ne on helppo tarkistaa huollon yhteydessä. Huoltotiedot ovat näkyvissä nostimen 5-tuumaisella näytöllä. Näytöllä näkyvät myös tiedot muun muassa akun varaustasosta, nostotapahtuman vaiheesta, nostettavan kappaleen painosta ja nostokapasiteetista. Näytöltä näkee myös aktiiviset vikakoodit ja tehtyjen nostotapahtumien määrän.

 

Akkumagneettinostin on varustettu litiumakuilla, joiden käyttöikä on lyijyakkuihin verrattuna moninkertainen. Akkujen latausaika on huomattavasti tavallista lyhyempi. Avainlippu-merkin omaava Tarkmet valmistaa elektroniikkakorttia lukuun ottamatta koko nostimen akkuineen Vaasassa.

Tekniset ominaisuudetS2000
Nostokyky kg2000
Pohjaosan mitat (pituus x lev. mm)265 x 265
Käyttöikä h (aktivoituna 50% ajasta)8
Akkujen latausaika h4
Paino kg85

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Niko Kärjenmäki
Suunnittelu-/automaatiopäällikkö
Ari Kärjenmäki
Toimitusjohtaja