Lisävarusteet

Lisävarusteet hydraulipuristimille

Standardisuoja (verkko tai pleksi)

Standardisuojia on saatavilla sekä pleksilasilla että verkkosuojatyyppisinä ja ne sopivat H- ja O-runkoisiin puristimiin.

 

Kun puristimen käyttö on ajoittaista, kääntyvä sirpalesuoja on edullisin ratkaisu. Kääntyvä sirpalesuoja takaa turvallisuuden työskentelyn aikana.

 

Standardisuoja on saatavissa 30-100 tn puristimiin: käsikäyttöisiin (HPE), moottorikäyttöisiin (MPD), pikaliikkeellä varustettuihin (MPDS) ja ohjelmoitaviin/NC (MPD NC).

 

Suojat ovat myös jälkiasennettavissa vanhoihin MKH-puristimiin sekä muiden valmistajien vastaaviin puristimiin (tarkista tuotesivulta asennusmitat varmistaaksesi soveltuvuus).

Kevennetty sirpalesuoja (vaijeri- tai jousimekanismi)

Kevennetty sirpalesuoja soveltuu kaikille runkoratkaisuille ja se voidaan tarvittaessa räätälöidä myös sähköisesti/pneumaattisesti avautuvaksi.

 

Kevennetty suoja on paras ratkaisu silloin, kun puristimen käyttö on jatkuvaa, sillä kevyen rakenteensa ansiosta sitä on helppo ja nopea käyttää. Lisäksi suoja on säädettävissä eri käyttäjille sopivaksi.

 

Suoja sopii kaikkiin valmistamiimme puristintyyppeihin: käsikäyttöisiin (HPE), moottorikäyttöisiin (MPD), pikaliikkeellä varustettuihin (MPDS) ja ohjelmoitaviin/NC (MPD NC).

Kasettipöytä

Tarkmet Oy on kehittänyt kasettipöydän, joka helpottaa kappaleiden siirtoa ja kohdistamista puristus- tai asennuskohteeseen. Työkappaleen siirto on turvallista eikä vaadi ylimääräisiä siirtoja tai nostoja.

 

Vakiokasettipöytä sopii sellaisenaan korjaamopuristimille (30-400 tn) ja modifioituna C-puristimille sekä tuotanto- ja linjastopuristimille.

Särmäystyökalu

Särmäystyökalu monipuolistaa hydraulipuristimen käyttökohteita, joten mm. taivutus- ja oikaisutyöt sujuvat huomattavasti helpommin. Särmäystyökalu on tarkoitettu levy-, latta- sekä pyörömateriaaleille.

 

Tarkmetin kehittämään särmäystyökaluun sopivat eri valmistajien standardityökalut, jotka mahdollistavat erilaisten materiaalien käsittelyn monipuolisesti. Työkalunvalmistajien max. voiman rajoja ei saa ylittää työkalujen ja materiaalien rikkoutumisvaaran takia.

LED-työvalot

Hydraulinen puristin kannattaa varustaa tehokkailla LED-työvaloilla, sillä puristimen rungon varjossa saattaa olla haastavaa työskennellä.

LED-työvalot voidaan asentaa kaikkiin puristinmalleihin eli H-, O- ja C-runkoisiin puristimiin.

Räätälöintivaihtoehdot hydraulipuristimille

Pidennetty iskunpituus

Hydraulisiin puristimiin on mahdollista lisätä pidennetty iskunpituus. Pidennetyn iskunpituuden avulla voidaan suorittaa pidemmälle ulottuvia työkiertoja, mikä mahdollistaa pitkien ja syvien kappaleiden käsittelyn puristus-, oikaisu- ja kokoonpanotöissä.

Avautuvat pöydät

Hydrauliseen puristimeen lisävarusteena saatavan avautuvan pöydän avulla pitkien ja painavien kappaleiden käsittely helpottuu. Puristustyön jälkeen pöytä avataan ja kappale voidaan poistaa turvallisesti rungon sisältä.