Nostolaitteiden tarkastus ja huolto

Huollon ja tarkastuksen huomioiminen

Nostoapuvälineet on määräaikaistarkastettava vuoden välein

Nostoapuvälineet on tarkastettava vuoden välein paitsi jos niiden käyttö on hyvin vähäistä. Tämä pohjautuu Valtioneuvoston päätökseen (VNa 403/2008), jossa määritellään tarkastusväli ja tarkastuksen tekijän pätevyysvaatimukset.

Mitä nostolaitteen määräaikaistarkastukseen kuuluu

Tarjoamme määräaikaistarkastuksen toimittamillemme magneettinostimille. Tarkastukseen kuuluvat ohjauselektroniikan ja akkujen sekä mekaanisten osien tarkastus ja testaus. Lisäksi varmistetaan nostokyky koenostamalla nostin tarkastuspenkissä. Tarkastukseen kuuluu myös kaikkien toimintojen ja turvaominaisuuksien toiminnallinen testaus. Tarkastuksen yhteydessä teemme listan mahdollisista puutteista ja annamme erillisen tarjouksen niiden korjaamiseksi. Tarkastuksen ja mahdollisten huoltotoimenpiteiden jälkeen tuote saa huoltoleiman, joka on voimassa vuoden hyväksymisajankohdasta lähtien. Annamme myös puolen vuoden takuun tarkastetulle laitteelle. Uudella nostomagneetilla on pääsääntöisesti vuoden takuu.

Miten nostolaite pidetään kunnossa?

  • Käyttämättömänä magneettinostin kytketään latauslaitteeseen, jotta akkujen kunto pysyy hyvänä.
  • Magneettia tulisi säilyttää puhtaalla pinnalla, jotta pohjaan ei uppoa tai tartu esimerkiksi lastuja.
  • Magneetin pohja on hyvä tarkastaa viikoittain vaurioilta.
    • Jos pohjaan on kiinnittynyt esimerkiksi hitsausroiskeita tai siihen on tullut kolhuja, jotka aiheuttavat ilmarakoa, ne tulee poistaa esim. hiomalla tai viilaamalla.

Missä huollan nostolaitteeni:

Magneettinostimien huolto on siirtynyt Mustasaareen.

Vuosihuollon hinta on 530e ja huollossa ilmenneiden vikojen korjaus tarjotaan erikseen.
Ilmoita huollon tarpeesta osoitteeseen sales(at)tarkmet.fi