Pyörönostimet

Pyörönostimet

MKH R40 -magneettinostin on mitoitettu enintään 800 kilon painoisten pyöreiden 40 – 250 mm kappaleiden nostoon. R40-magneettinostinta voi käyttää myös jopa 640 kg painavien suorien kappaleiden nostoon. Nostolaite kiinnittyy ja irtoaa automaattisesti. Laitteen turvallinen toiminta perustuu sisäiseen akkuun. Akun kapasiteetti on mitoitettu työpäivän pituiseksi 50 % käyttöasteella. Magneettinostimella on vuoden takuu.

Hallintalaitteet

Nostimen automaattinen irrotus- ja kiinnitysjärjestelmä toimii nostosilmukkaan liitetyn mikrokytkimen avulla. Nostinta voi käyttää myös käsin (kiinni, irti).

Akun varaustila näytetään LED-valodiodeilla. Alijännitehälytys on toteutettu summerilla ja valomerkillä. Nostin ei kytkeydy, mikäli varaustila on liian matala. Merkkiäänet ilmoittavat automaattitoiminnon ja magneettivirran aktivoitumisesta. Ohjausyksikkö tarkkailee akkujen tilaa myös latauksessa eli ylilatauksen vaaraa ole.

Minimiaineisvahvuus

Kappaleiden ainesvahvuus tulee olla vähintään 5 mm, joka on raja pitävän magneettikentän muodostumiselle. Ohessa oleva taulukko demonstroi ainesvahvuuden vaikutusta nostimen pitokykyyn. Alla oleva kuvaaja on voimassa materiaalilla, S 235 (SFS EN).

R40

R-sarjan magneettinostimet:

Tekniset ominaisuudet
Nostokyky kg800
Käyttöikä h (aktivoituna 50% ajasta)8
Paino kg83