Tarkmetilla on nyt neljä ISO-sertifikaattia – uutuutena hitsaussertifikaatti

Kaikki Tarkmetin laatusertifikaatit on auditoitu kesän 2021 aikana. Tarkmetilla on ISO 9001: 2015 -laadunhallinnan sertifikaatti, ISO 14001: 2015 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 45001: 2018 -työterveys- ja työturvallisuussertifikaatti.

Tänä vuonna Tarkmet hankki myös uuden hitsaussertifikaatin, joka on ISO 3834-2: 2005. Tämä sertifikaatti on koneiden ja nostovälineiden hitsaukseen.

– Ensimmäiset sertifikaatit ovat olleet meillä jo yli 14 vuotta. Tänä vuonna halusimme uutuutena hitsaussertifikaatin, sillä olemme kehittäneet omaa hitsaamoamme ja haluamme panostaa siihen, Tarkmetin toimitusjohtaja Ari Kärjenmäki kertoo.

Tarkmetilla auditoinneista vastasi Tanja Viita. Hänen mukaansa Tarkmet sai kehuja etenkin aktiivisesta markkinoinnista, IMS-järjestelmän kattavasta hyödyntämisestä ja tuotannon hallinnasta.

– Meillä on käytössä IMS-järjestelmä, jossa kaikki dokumentit ovat pilvessä sähköisinä ja kaikki työntekijät pääsevät niihin käsiksi. IMS:issä on myös markkinoinnin strategiat, sisältösuunnitelmat ja vuosikellot, Viita kertoo.

sertifikaatit_tanja

Jatkuvan parantamisen periaate

Oman erikoisuutensa auditointiin toi se, että myös auditoijat auditoitiin. FINASin tarkastajat olivat mukana koko auditoinnin ajan, mikä teki auditoinnista poikkeuksellisen tarkan.

Lisäksi koronaviruspandemia tiivisti aikataulua. Neljän päivän auditointi tehtiin kahdessa päivässä, joista toinen päivä tehtiin etänä.

– Tärkein työ jatkuu kuitenkin auditointien jälkeen. Sertifikaatteihin pätee jatkuvan parantamisen periaate, eli kehitämme toimintaa jatkuvasti. Meillä on kaikessa toiminnassa vuosikello, päivitämme koko ajan laatukäsikirjaa ja käytössä on Leaniin liittyvät 6S-kierrokset koko yrityksessämme, Kärjenmäki sanoo.

Lisäksi Tarkmet on sitoutunut auditoimaan yhteistyökumppanit, joilla ei ole laatusertifikaatteja. Kyse on konsultaatiomaisesta toiminnasta, jolla autetaan kumppaneita pääsemään eteenpäin.

Sertifikaateilla iso merkitys omien tuotteiden valmistuksessa

Laatusertifikaateilla on iso merkitys yritystoiminnassa etenkin, kun Tarkmet valmistaa omia tuotteita. Kärjenmäen mukaan Tarkmetilla on tehty alusta asti vaativia tuotteita, joihin liittyy jäljitettävyyttä ja seurantaa. Sertifikaateilla osaaminen osoitetaan ulkopuolisillekin tahoille.

– Sertifikaattien saamisessa ja ylläpitämisessä on iso työ ja ne hankitaan meillä tarpeeseen. Tarkmetin koneet ovat vientituotteita, joiden valmistuksessa noudatetaan kansainvälisiä normeja ja standardeja. Kun sertifikaatit ovat kunnossa, meillä on näyttöä tuotteiden toimivuudesta ja voimme myydä niitä hyvillä mielin kansainvälisestikin, Kärjenmäki sanoo.