Tanja Viita pitää asiakaspalvelun langat käsissään

Tanja Viita pitää asiakaspalvelun langat käsissään

Tarkmetin myyntiassistentti Tanja Viita on todellinen moniosaaja. Hän huolehtii MKH-tuotteiden asiakaspalvelusta, avustaa projektinhallinnassa ja osallistuu yrityksen markkinointiin.

– Olen asiakaspalvelussa linkkinä suunnittelun ja asiakkaan välillä. Teen yhdessä suunnittelijoiden kanssa tarjouksia, vastaan asiakkaiden kysymyksiin ja huolehdin projektien aikatauluista, Viita kertoo.

Viita vastaa osittain myös Tarkmetin talousasioista, sillä talousvastaava Johanna Karaaslan jäi tammikuussa 2021 äitiyslomalle.

Vahva IT-osaaminen

Viita on koulutukseltaan IT-tradenomi ja erikoistunut digitaalisiin yrityspalveluihin. Hän tuli Tarkmetille kesätöihin kolme vuotta sitten ja on viihtynyt erinomaisesti. Aluksi Viita vastasi alihankintapuolen tilauksista ja laskutuksista, mutta pikkuhiljaa hän siirtyi MKH-puristimien ja MKH-nostimien myyntiassistentiksi.

– Tässä työssä saan käyttää monipuolisesti osaamistani. Käytän monia eri tietokoneohjelmistoja, jonka lisäksi vastaan Tarkmetin verkkokaupasta. Asiakaspalvelu tuo hyvää vaihtelua muihin työtehtäviin.

Viita onkin tärkeä osa asiakasprojekteja, sillä hän järjestää viikoittain projektipalavereja, seuraa projektien etenemistä ja pitää asiakkaat ajan tasalla.

– Selvitän meillä sisäisesti vastaukset asiakkaiden kysymyksiin ja tiedotan asiakasta. Periaatteenani on, että asiakkaalle pitää vastata mahdollisimman nopeasti.

Tarkmet auttaa työntekijää kehittymään

Viidan osaamisesta on hyötyä koko työyhteisölle, sillä kaiken lisäksi hän nauttii ongelmanratkaisusta ja käyttöohjeiden tekemisestä.

– Olen siinä mielessä erikoinen ihminen, että tekniset ongelmat eivät ärsytä minua. Minulle tulee halu selvittää asia ja saan suuren onnistumisen tunteen, kun löydän ratkaisun. Jätänkin jälkeeni monenlaisia ohjeita tietoteknisiin asioihin.

Viidan mukaan Tarkmetilla työskentely on itsenäistä ja joustavaa. Tarkmetilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

– Meillä on hyvä työyhteisö ja apua saa aina. Myös koulutuksiin on mahdollisuus päästä.

Työasiat pois mielestä Pleikkaria pelaamalla

Vapaa-ajallaan Viita nollaa päätään PlayStationia pelaamalla. Tällä hetkellä suosikkipeli on Star Wars Battlefront, jota hän pelaa kaverinsa kanssa netissä lähes joka päivä.

– Pelatessa työasiat unohtuvat ja siinä on helppo olla yhteydessä kavereihin. Olen pelannut siitä asti, kun sain lapsena Nintendon käteeni.