Mitä puristimien modernisointi tarkoittaa ja milloin se kannattaa?

Mitä puristimien modernisointi tarkoittaa ja milloin se kannattaa?

Uuden koneen ostaminen ei ole aina järkevää, jos vanhaa konetta voidaan modernisoida. Tarkmet tekee modernisointeja sekä uusille että vanhoille puristimille.

Modernisoinnilla jatketaan puristimen elinikää ja tuodaan siihen uusia ominaisuuksia. Tarkmetin puristimet on suunniteltu siten, että ne kestävät vuosikymmeniä ja ovat muunneltavissa.

– Periaatteenamme on, että koneet kestävät vähintään isältä pojalle. Tämä perustuu siihen, että käytämme kestäviä materiaaleja ja kunnon ainevahvuuksia. Sen lisäksi tarjoamme kaikkiin koneisiin elinkaaripalvelun aina huoltoihin, varaosiin, modernisointiin ja tarvittaessa kierrätykseen asti. Otamme vanhoja puristimia vastaan myös vaihdossa, mekaniikkasuunnittelija Keijo Olkinuora kertoo.

Mitä puristimen modernisointi tarkoittaa?

Puristimien ja nostimien elinikää saadaan pidennettyä säännöllisellä huoltamisella ja varaosien vaihtamisella. Puristimen modernisointia taas tarvitaan silloin, kun puristimen ominaisuuksia halutaan parantaa tai puristinta tarvitaan uuteen käyttötarkoitukseen.

– Tavallisesti puristimeen halutaan korkeampi liikenopeus, NC-ohjaus tai sen turvallisuutta halutaan parantaa.

Miten puristin modernisoidaan?

Modernisointi ei katso puristimen ikää, jos vain koneen runko on kunnossa. Vanhaan runkoon voidaan vaihtaa erilaiset sylinterit ja puristimeen voidaan lisätä NC-ohjaus.

– Tutkimme vanhan puristimen ja selvitämme, mitä ominaisuuksia siltä halutaan ja mitä se tulee maksamaan. Joskus on fiksumpaa ostaa uusi puristin, mutta usein vanhankin modernisointi kannattaa.

Tarkmet antaa modernisoinnista tarjouksen aina konekohtaisesti ja laskee, mikä ratkaisu tulee kannattavaksi.

Vanhasta puristimesta voi saada hyvityksen

Jos vanha puristin on hyväkuntoinen, mutta asiakas haluaa uuden puristimen tai uuden puristimen hankkiminen tulee edullisemmaksi, Tarkmetin kanssa voi neuvotella vanhan puristimen antamisesta vaihdossa.

– Olemme kuin autokauppa, eli annamme vaihdossa vanhasta hyvitystä, jos puristin on tietyssä kunnossa. Kunnostamme vanhan koneen ja myymme sen edullisesti eteenpäin. Kunnostettuja puristimia kannattaakin kysellä meiltä, jos miettii puristimen hankintaa, Olkinuora vinkkaa.

Lue puristimien huoltopalvelusta ja varaosapalvelusta.

Lue nostolaitteiden huoltopalvelusta