Mitä puristimien ja nostimien liisaus käytännössä tarkoittaa ja mitä se kustantaa?

Mitä puristimien ja nostimien liisaus käytännössä tarkoittaa ja mitä se kustantaa?

puristin_artikkeli2

Tarkmetilta voi nyt ostaa puristimia ja nostimia leasingrahoituksella. Leasing tarkoittaa käyttöomaisuuden, kuten koneiden pitkäaikaista vuokrausta. Rahoitusyhtiö ostaa puristimen tai nostimen Tarkmetilta ja vuokraa sen edelleen asiakkaalle. Asiakas saa koneen käyttöönsä, ja maksaa siitä kuukausierää tai muuta sovittua erää. Tavallisesti vuokra-aika on 3–5 vuotta, mutta koneen voi halutessaan maksaa pois nopeamminkin.

– Leasingiin voidaan sisällyttää koneen hinta, varusteet, laitteen asennus, käyttökoulutus ja vuosihuollot. Kokonaismyyntihinnan perusteella laaditaan takaisinmaksuaika ja kuukausierät, Tarkmetin talousvastaava Johanna Karaaslan kertoo.

Miten rahoitusta haetaan?

Tarkmetin myyjä kartoittaa asiakkaan tarpeet ja neuvoo asiakasta oikeanlaisen puristimen tai nostimen hankinnassa. Yhdessä mietitään, millainen kone palvelee asiakkaan käyttötarkoitusta parhaiten ja sopii budjettiin. Kun oikeanlainen kone, lisävarusteet, huoltotarpeet ja hinta on sovittu, myyjä laatii leasinghakemuksen.

Tarkmet käyttää leasingissa yhteistyökumppanina Nordea-konserniin kuuluvaa Tukirahoitus Oy:tä. Rahoitushakemus ja -sopimus tehdään Tukirahoituksen verkkopalvelun kautta. Leasingsopimuksen myötä asiakkaan yritys ja Tukirahoitus Oy tekevät vuokrasopimuksen. Tarkmet Oy myy Tukirahoitus Oy:lle sopimuksen kohteena olevat laitteet ja Tarkmet Oy toimittaa laitteet asiakkaalle.

johanna

Leasingilla ostaminen on edullista

Tarkmetin koneet ovat helppokäyttöisiä ja kestävät jopa kymmeniä vuosia. Koneet valmistetaan Suomessa ja ne kuuluvat avainlipputuoteperheeseen, sillä niiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Koneissa on eurooppalaiset huippukomponentit ja suomalainen suunnittelu ja muotoilu. Kaikkia malleja voidaan räätälöidä. Koneilla on myös vuoden takuu.

– Leasing on kaiken kaikkiaan edullinen mahdollisuus ostaa laatutuote. Leasingilla ostaminen ei ole juuri kalliimpaa kuin koneen maksaminen kerralla pois, Karaaslan kertoo.

Katso alta esimerkkilaskelmat leasingrahoituksesta. Huom. laskelmat ovat arvioita ja parametrit voivat muuttua. Leasingin toteutuminen vaatii aina rahoitusyhtiöltä myönteisen luottopäätöksen.

Esimerkki 1:

100 tn peruspuristimen hinta on 7100 € (alv 0%) ja vuokra-aika on 24 kuukautta eli kaksi vuotta. Sopimus on sidottu Euribor 3 kk korkoon. Näin ensimmäinen erä 10% on 710 € (alv 0%) ja loput vuokraerät tasaerinä 1 kk välein 288,19 € (alv 0%).

Puristimen hinnaksi tulisi leasing-rahoituksella yhteensä 7350 € (alv 0%) olettaen, että korko pysyy samana koko leasingajan.

Esimerkki 2:

Räätälöidyn NC-ohjatun 100 tn puristimen hinta on 30 000 € (alv 0%) ja vuokra-aika on 36 kk eli kolme vuotta. Sopimus on sidottu Euribor 3 kk korkoon. Näin ensimmäinen erä 10% on 3000 € (alv 0%) ja loput vuokraerät tasaerinä 1 kk välein 814,80 € (alv 0%).

Räätälöidyn puristimen kokonaishinnaksi tulee leasing-rahoituksella yhteensä noin 31 520 € (alv 0%) olettaen, että korko pysyy samana koko leasingajan.

Lue lisää Leasingista täältä