Lisävarusteilla ja suojavälineillä maksimoidaan puristimen käyttömukavuus ja turvallisuus

Tarkmetin hydraulipuristimia on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeisiin sopiviksi useilla eri tavoilla. Mekaniikkasuunnittelija Keijo Olkinuoran mukaan puristin voidaan rakentaa alusta alkaen vastaamaan asiakkaan käyttötarkoitusta. Puristin voidaan joissain tapauksissa muokata myös vakiomallien rungoista.

— Räätälöidyt puristimet ovat suosituimpia tuotteitamme. Ne voidaan rakentaa sopiviksi juuri siihen hommaan, johon asiakas tarvitsee.

Lisävarusteilla työmukavuutta sekä ajan ja rahan säästöä

Puristimen rungon muokkaamisen lisäksi puristimet on mahdollista räätälöidä omia tarpeita vastaaviksi erilaisten lisävarusteiden avulla. Korjaamopuristimiin voidaan kiinnittää lisätyöpöytä, johon asiakas saa kiinnitettyä omia työkalujaan ja apuvälineitään.

Puristimiin voi kiinnittää myös pienen, alle 500 mm leveän särmäystyökalun, joka kestää 20 tonnia puristusvoimaa. Asiakkaalta säästyy aikaa ja rahaa, kun särmättyä kappaletta ei tarvitse tilata muualta. Korjaamokäyttöön tarkoitettuihin puristimiin Tarkmet myy myös tuurnasarjoja laakereiden ja akseleiden huoltoon.

Vakiolisävarusteiden lisäksi Tarkmet pyrkii toteuttamaan asiakkaiden yksilölliset toiveet. Olkinuoran mukaan eräälle asiakkaalle räätälöitiin C-puristin, johon asennettiin sähkötoimiset jalat. Näin puristin voidaan nostaa kaukosäätimellä optimaaliselle työskentelykorkeudelle.

 — Jos toivottua ratkaisua ei löydy hyllystä, se etsitään tai suunnitellaan itse. Ratkaisukeskeisyys on asiakaspalvelussa tärkeää.

Sirpalesuoja voi pelastaa henkiä

Olkinuoran mukaan suojavälineet ovat yksi tärkeimmistä asioista puristinta hankkiessa. H- ja O-runkoisiin puristimiin saa standardisuojia joko pleksilasilla tai verkolla. Ne soveltuvat parhaiten ajoittaiseen käyttöön. Kevennetyt sirpalesuojat taas sopivat jatkuvaan käyttöön. Ne ovat helppoja ja nopeita käyttää, ja ne voidaan säätää eri käyttäjille sopiviksi. Sirpalesuojat sopivat kaikille runkoratkaisuille. Suojiin on mahdollista asentaa turvakytkin, jolloin puristinta ei voi käyttää, mikäli suoja on auki. Erityisesti tuotannossa käytettäviin puristimiin voi asentaa myös valoverhon.

— Jos ei ole itse varma siitä, millaista suojaa tarvitsee, me autamme valinnassa ja suunnittelemme sopivan suojauksen. Jos kappaleissa on sirpaloitumisvaara, suojia tarvitaan. Suosittelemme suojia kaikille puristimille.

mpd100_sirpalesuoja
MPD 100 -puristin kevennetyllä sirpalesuojalla

Olkinuoran mukaan suojien myynti on kasvussa. Aikaisemmin asiakkaat ovat saattaneet kokea, että suojien käyttö haittaa ja hidastaa työntekoa ja että puristettavat kappaleet eivät välttämättä mahdu suojien sisään. Tarkmetin suojat voidaan kuitenkin räätälöidä niin, että ne istuvat parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan tuotantoon.

— Suojien käyttö ei ole täysin vaivatonta, mutta toisaalta ne myös vähentävät sairaslomia. Suojat ovat erittäin tärkeitä jokaisen turvallisuuden kannalta. Pienessäkin puristimessa on 30 tonnia voimaa. Jos sieltä lähtee vaikkapa karkaistusta kappaleesta irronnut sirpale, se menee ihosta läpi niin että heilahtaa. Vammautumisriski on iso, ja pahimmassa tapauksessa tilanne on hengenvaarallinen. Siihen verrattuna suojan hinta on halpa.