Kulunut vuosi toi mukanaan uusia puristinkauppoja ja akkumagneettinostimen kehitystä

Tarkmetin kulunut vuosi on ollut vauhdikas niin omien tuotteiden myynnin kuin tuotekehityksenkin osalta. Erityisesti puristimien kysyntä on yllättänyt toimitusjohtaja Ari Kärjenmäen.

– Vuonna 2020 puristimien myynti kasvoi sekä Ruotsissa että Suomessa. Lisäksi saimme viennin avattua Viroon, Kärjenmäki kertoo.

Myös muut tuoteratkaisut ovat menestyneet markkinoilla. Esimerkkinä tästä ovat Apex Automationin kanssa Astera Solutionsille valmistettavat hionta- ja sahalaitteet sekä liimausjigit. Yksi syy omien tuotteiden kasvuun on markkinoinnin lisääminen.

– Panostamme nyt omien tuotteiden markkinointiin. Varsinkin kun messuja ei tällä hetkellä voi järjestää, digitaalinen markkinointi toimii mainiona kanavana, jonka kautta pääsemme jakamaan tietoa asiakkaillemme heitä hyödyttävistä asioista. Kaikki artikkelit löytyvät kotisivuiltamme, mutta viestinviejänä toimivat Facebook, LinkedIn ja Instagram, joissa meidät kannattaakin laittaa seurantaan.

Ari Kärjenmäki

Jämsänkosken toiminnot siirrettiin Vaasaan

Kuluneena vuonna kaikki Tarkmetin toiminnot keskitettiin Vaasaan. Jämsänkoskella sijaitseva toimipiste suljettiin ja Tarkmetille rakennettiin Vaasaan oma hitsaamo (Lue lisää). Yritys saa myös lisää toimitilaa Vaasan tehtaan yhteyteen.

– Toimintojen yhdistäminen on helpottanut toimintojen järjestämistä ja kuljetuskustannukset ovat vähentyneet. Näin tuotteidemme valmistus on myös ekologisempaa.

Asiakastyytyväisyystutkimuksesta positiivisia tuloksia

Syksyn 2020 aikana Tarkmetille tehtiin asiakastyytyväisyyskysely. Tutkimuksen mukaan asiakkaat olivat tyytyväisiä erityisesti Tarkmetin ongelmanratkaisukykyyn ja tiedon jakamiseen.

– Teemme tarjoukset huolellisesti ja annamme reilusti tietoa asiakkaalle jo tarjousvaiheessa. Haemme pitkäaikaisia asiakassuhteita, joten periaatteenamme on jakaa asiakkaalle kaikki tieto. Olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaan ongelmasta ja etsimme yhdessä ratkaisua. Nämä ovat varmasti suurimmat syyt asiakastyytyväisyyteen.

Kärjenmäki pitää hyvänä myös sitä, että tutkimuksessa tuli ilmi kehitettäviä asioita. Tutkimustulokset jalkautetaan Tarkmetin henkilöstölle ja kehitystavoitteet päätetään yhdessä.

Akkumagneettinostin myyntiin toisen kvartaalin aikana

Akkumagneettinostimen mekaaninen suunnittelu alkaa olla valmis. Seuraava askel on magneettipohjan simulointi. Akkumagneettinostimen odotetaan valmistuvan toisen kvartaalin aikana, ennen kesälomia.

– Uuden akkumagneettinostimen suunnittelu on ollut iso prosessi. Erityisesti koneen aivojen kehittäminen on vienyt aikaa. Saimme kuitenkin uusia innovaatioita, joista syntyi jopa kaksi patenttia. (Lue lisää) Odotamme innolla, että voimme tarjota tuotetta asiakkaillemme.

Kärjenmäki kiittää asiakkaita kuluneesta vuodesta ja siitä, että Tarkmetille on uskottu haastaviakin projekteja.

– Tällaisten projektien uskominen meille on iso luottamuksen osoitus. Toivon, että asiakkaat kääntyvät jatkossakin meidän puoleen. Tarkmetin osalta tulevaisuus näyttää valoisalta, Kärjenmäki kiteyttää.