Jarno Sippola tuntee alihankintaverkostot ja osaa etsiä asiakkaalle parhaan ratkaisun

Jarno Sippola toimii Tarkmetilla ostajana, mutta hänen työnkuvaansa kuuluu myös tuotannonohjausta ja myyntiä. Tarkmet työllistää useita alihankkijoita, sillä Tarkmet on asiantuntijaorganisaatio, joka tilaa komponentit alihankkijoilta ja suunnittelee ja kokoaa tuotteet itse. Ostajana Sippola vastaa materiaalien tilaamisesta ja valmiiden tuotteiden ostamisesta alihankkijoilta.

Sippolalla onkin hyvä ongelmanratkaisukyky: kun asiakas tarvitsee tiettyä tuotetta, hän tietää heti, kuka alihankkijoista osaa valmistaa kyseisen tuotteen ja vielä asiakkaalle sopivaan hintaan.

– Asiakkailtamme tulee uusia tuotekyselyjä joka viikko. Etsin sopivan alihankkijan, jonka valmistamista tuotteista kokoamme asiakkaalle kokonaisuuden. Lyhyet sarjat ja vaativimmat kappaleet teemme yleensä itse.

Jarno Sippola

Osaavat alihankkijat

Sippola on aidosti kiinnostunut asiakkaan tarpeesta ja haluaa etsiä asiakkaalle ratkaisun. Kattava alihankintaverkosto auttaa pitämään asiakkaat tyytyväisinä.

– Tarkmetilla on monipuolisia ja pitkäaikaisia alihankkijoita. Tämä on onni, sillä pystymme tarjoamaan asiakkaille hyvin erilaisia tuotteita. Alihankkijoillamme on osaaminen kunnossa ja he tekevät laadukasta työtä.

14 vuoden kokemus Tarkmetilta

Sippola on koulutukseltaan merkonomi, jonka lisäksi hän on opiskellut tietojenkäsittelyä sekä työn ohessa teollisuusalojen työnjohdon ammattitutkinnon. Sippola työskenteli pitkään Soneralla, jonka jälkeen hän tuli työharjoitteluun Tarkmetille vuonna 2007.

– Huomasin heti, että Tarkmetilla työ on monipuolista. Kun aikaisemmin hoidin vain yhtä tehtävää, Tarkmetilla työnkuva on todella laaja. Vuosien varrella osaamiseni on kehittynyt niin, että hallitsen niin trukin ajon kuin myyntityönkin.

Sippolan mukaan Tarkmetilla pääsee vaikuttamaan asioihin.

–  Pienessä yrityksessä yhdellä ihmisellä ja hänen mielipiteillään on merkitystä koko yritystoiminnan kannalta. Pienemmällä yrityksellä on kasvot myös asiakkaisiin päin, joten meihin on matala kynnys ottaa yhteyttä.

Sippola kertoo, että Tarkmetilla on myös tiivis työyhteisö. Ihmiset eivät ole jakaantuneet toimisto- ja tuotantoporukkaan, vaan kaikki ovat tekemisissä keskenään työtehtävästä riippumatta.

E-urheilua ajosimulaattorilla

Sippola on aina ollut kiinnostunut tekniikasta. Myös Tarkmetilla hän vastaa ATK-yhteyksistä ulkoisen yhteistyökumppanin kanssa.

Sippolalla onkin hyvä keino unohtaa työasiat ja vaihtaa vapaalle. Hän ajaa kilpaa ajosimulaattoria, Sim Racingia.

– Minulla on kotona oma simulaattori, jolla kilpailen sekä yksin että Blue Rose Team esports -tiimissä. Tiimikilpailut saattavat kestää jopa 12 tai 24 tuntia. Tällöin jokainen ajaa kotonaan omalla simulaattorilla ja vaihtelemme ajovuoroja.