Tarkmetin tuotantovastaavaksi on valittu Anu Ålander ja tuotantojohtajaksi Anssi Yppärilä

Tarkmet haki syksyllä 2021 uutta tuotantopäällikköä. Tarkmet sai kuitenkin niin hyviä hakijoita, että yritykseen päätettiin rekrytoida myös tuotantojohtaja.

Tuotantovastaavaksi valittiin Anu Ålander ja tuotantojohtajaksi Anssi Yppärilä. Kummallakin on pitkä kokemus teollisuuden alalta ja vankka kiinnostus tekniikkaa kohtaan. Seuraavaksi esittelemme uudet tulokkaat.

Anu Ålander on moottoripyöräilevä insinööri

Anu Ålander muutti Vaasaan Iisalmesta, jossa hän työskenteli tuotantopäällikkönä koneistusyrityksessä. Hän on opiskellut sekä NC-koneistajaksi että kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi.

– Tarkmet herätti mielenkiintoni, sillä se vaikutti innovatiiviselta yritykseltä, jossa pääsee osallistumaan koko yrityksen toimintaan. Minua kiinnosti myös se, että Tarkmetilla on omia tuotteita, eikä pelkästään alihankintaa, Ålander kertoo.

Ålanderin työtehtäviin kuuluu tuotannon seuranta, tuotannon kuormitus, kehittäminen ja tuotannon esihenkilönä toimiminen. Hän on yhteydessä myös alihankintaverkostoon.

Koneet ovat kiinnostaneet Ålanderia pienestä pitäen.

– Olen harrastanut moottorikelkkailua ja nykyään moottoripyöräilen Harrikalla. Kiinnostus tekniikkaa kohtaan on selvästikin ohjannut uravalintaani.

Anssi Yppärilä innostuu tuotekehityksestä

Anssi Yppärilä on työskennellyt aikaisemmin monissa eri tuotannon tehtävissä paikallisesti ja globaalisti. Yppärilä on kotoisin Merijärveltä, ja hän opiskeli Oulussa konetekniikkaa.

– Työ Tarkmetilla vaikutti mielenkiintoiselta tilaisuudelta ja ajattelin, että tämä on seuraava askel urallani. Kun keskustelimme Arin ja Nikon kanssa, työnkuva muotoutui kokonaisvaltaisemmaksi tuotantojohtajan pestiksi ja mielenkiintoni kasvoi entisestään, Yppärilä kertoo.

Yppärilän mukaan Tarkmet on murrosvaiheessa, sillä yrityksen oma tuotevalikoima kasvaa. Akkumagneettinostimen kehitys alkaa olla loppusuoralla ja työn saattaminen loppuun on osa hänen työnkuvaansa.

– Suunnittelen nostimelle tuotantostrategiaa eli sitä, kuinka nostin valmistetaan, mitä työvaiheita tehdään itse ja mitä kokoonpanolinjoja tarvitaan. Tässä auttaa kokemukseni globaaleista tuotantoketjuista.

Yppärilä kertoo huomanneensa, että Tarkmetilla on hyvä yhteishenki ja kaikki tulevat toimeen keskenään.

– Olen tyytyväinen työnkuvaan ja päätökseeni työskennellä Tarkmetilla. Odotan innolla uusien tuotteiden julkaisua, Yppärilä summaa.

Anu Ålander ja Anssi Yppärilä